Container Transport

Zeecontainer Transport

K-tainer kan ervoor zorgen dat je zeecontainer daar komt waar hij het meest nodig is. Container transport per vrachtwagen, spoor of binnenschip - wij zoeken en vinden altijd de beste en meest effectieve oplossing voor jouw container! K-tainer is wereldwijd actief als het gaat om container transport!

Met plezier gaan wij de uitdaging aan om volgens jouw specifieke wensen de container(s) van A naar B te vervoeren. Ook voor buitengewone ladingen die met bijvoorbeeld kraan of heftruck moeten worden geladen en/of gelost kan je bij K-tainer terecht. En voor containers van of op chassis/trailer gelost of geladen dienen te worden draaien wij onze hand niet om.

Geconditioneerde container vervoer

Voor het vervoeren van ladingen die op temperatuur moeten blijven zijn reefer containers uitermate geschikt. De vrachtwagen waarop de container vervoerd wordt, moet geschikt zijn om een container inclusief genset te vervoeren. De genset zorgt voor de stroom, zodat de reefer container de inhoud optimaal gekoeld kan houden. Er zijn twee typen genset, één is in de trailer verwerkt en blijft hier dan ook wanneer de container afgeladen wordt. De ander is aan de container zelf bevestigd, en zal dus ook afgeladen worden. Hierdoor blijven de goederen ook nog op locatie op de juiste temperatuur en dus van de juiste kwaliteit.

Container verschepen over zee

Containers worden veelal gebruikt voor vervoer over zee, ze zorgen voor een waterdichte en veilig overtocht van de verschillende producten. De zeecontainer zorgt er daarmee voor dat de wereldhandel gemakkelijk ieders producten op verschillende locaties kan bezorgen. Door middel van ons netwerk van verschillende rederijen en transportbedrijven kan jouw container van en naar elke haven in de wereld verscheept worden. Hier kan de container door jezelf opgehaald worden maar wij kunnen ook het transport over de weg of via het spoor voor jou verzorgen.

Container transport via de vrachtwagen 

Om de container uiteindelijk naar jouw locatie te transporteren is er zeer waarschijnlijk ook vervoer over de weg nodig. Dit gaat natuurlijk per vrachtauto en kan vanaf de verschillende op- en overslagpunten. Ook wanneer je een container wilt verzenden kan deze eerst bij je gebracht worden zodat je hem kan vullen, waarna het zijn (lange) reis kan gaan afleggen. Het vervoeren over de weg begint natuurlijk met een juiste planning; de container arriveert op een bepaald moment in de dichtstbijzijnde haven en dient op deze terminal over gezet te worden op een trailer. Het is dan belangrijk dat de juiste trailer er binnen de juiste tijd is. Vanaf daar zal de container op jouw locatie bezorgd worden, dit kan eventueel met kraan wanneer je deze zelf niet tot je beschikking hebt.

Opslag en overslag

Tussen de verschillende manieren van transport zit natuurlijk de overslag, op een terminal wordt de container vanaf de boot direct op een trailer geladen of ertussen nog opgeslagen. Het opslaan wordt vooral gedaan met lege containers die op dat moment niet nodig zijn voor het transport.

Het reinigen van containers en controleren op gassen

Er zijn transporten mogelijk waarbij de container van tevoren of erna gereinigd dient te worden. Ook hier kunnen wij voor zorgen. Er kunnen bijvoorbeeld spullen gelekt hebben, losse delen achterblijven, of zelfs giftige gassen in de container zitten. Wanneer er gevaarlijke stoffen in een container aanwezig zijn kunnen jouw werknemers of collega’s hieraan vrijgesteld worden. Door middel van regelmatige gasmetingen en het ontgassen van de containers wordt dit vermeden.

Beschikbaarheid

De zeecontainers zijn wereldwijd beschikbaar, en alle K-tainer containers worden voor levering standaard volledig geïnspecteerd door onafhankelijke experts om te garanderen dat ze een geldige CSC*-datum hebben. Dit garandeert dat de kwaliteit en veiligheid van jouw zeecontainer aan de internationale waarden voldoet, zodat je altijd waar voor je geld krijgt.

 

*CSC - Convention for Safe Containers
 

Onze containers zijn nieuw of gebruikt en gebouwd volgens DIN ISO 1496.