One-Way Container Transport

Geen transport van lege containers meer

In de Rotterdamse haven zijn ongeveer een op de vijf behandelde containers leeg, er worden zowel lege containers gelost als op een vertrekkende boot gezet. Het probleem hierin is de juiste container op de juiste locatie hebben. De grootste oorzaak is natuurlijk het verschil in goederenstromen wereldwijd, doordat bijvoorbeeld een groot deel van de producten uit Azië komen is hier de vraag naar containers het grootst. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat er hoe dan ook lege containers vervoerd worden. Maar ook binnen Europa zijn er containerstromen waarbij er lege containers vervoerd worden, met een goede planning kan dit zo klein mogelijk gemaakt worden.

Waarom One-Way Container Transport?

Zoals eerder genoemd heeft het vervoeren van containers via het One-Way transport meerdere voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat er geen nutteloze vervoersstromen zijn, zo kan de haven meer goederen aan en is er minder uitstoot doordat het totale vervoersbewegingen lager is.

Het gebruik van een lege container levert dan ook direct een besparing in CO2 op voor je bedrijf, de hoeveelheid is weergegeven in het overzicht met mogelijkheden. Zo bespaar je geld en het milieu door gebruik te maken van One-Way Container Transport.

De juiste keuring

Al onze containers beschikken over een geldige CSC-datum, zijn wind- en waterdicht, getest tot 30 ton en geschikt om goederen in te vervoeren.

In het verleden waren de meeste van deze mogelijkheden gecentreerd rond Rotterdam en Antwerpen. Tegenwoordig biedt K-tainer vanuit veel meer locaties One-Way Transport aan, bijvoorbeeld uit het Verenigd Koningkrijk, Spanje, Portugal, Noorwegen en nog vele andere locaties. De volledige lijst is op aanvraag beschikbaar.

Ook geïnteresseerd in het kosteloze gebruik van een container uitgevoerd door K-tainer? Bel of email ons, we zijn je graag van dienst!