Hypotheek voor containerwoning

Het aanvragen van een hypotheek voor containerwoningen is anders dan een hypotheek aanvragen voor een huis. Banken staan namelijk niet altijd te springen om voor een containerwoning of tiny house een hypotheek te verstrekken. Dit betekent dat het in ieder geval belangrijk is om eigen geld te hebben. Dit neemt niet weg dat tegenwoordig steeds meer geldverstrekkers de trends met betrekking tot verschillende soorten woningen nauwlettend volgen, en dat ook de bereidwilligheid om een containerwoning hypotheek te verstrekken toeneemt.

Kun je een hypotheek voor een containerwoning afsluiten?

Ja, het is gewoon mogelijk een hypotheek af te sluiten voor een containerwoning. Let hierbij wel op dat je veel eigen geld moet meenemen. Ook is het belangrijk dat de uiteindelijke zeecontainerwoning ook echt als huis wordt gebruikt. Er worden tegenwoordig prachtige woningen die bestaan uit een of meerdere zeecontainers gebouwd.  Van buiten mooi afgewerkt met hout of andere materialen, van binnen turn-key opgeleverd. Deze woningen kunnen sneller en goedkoper gebouwd worden dan de traditionele nieuwbouwwoning.

Is Nederland daar klaar voor? 

De bouwbedrijven en klanten wel. Nu de banken nog. Die hebben nog steeds het idee dat een containerwoning op een vrachtwagen geplaatst kan worden en daarmee het onderpand op de verstrekte hypotheek verdwenen kan zijn. Maar met de huidige containerwoningen is dat zeker niet altijd het geval. We hebben het hier over volwaardige huizen. Alleen niet met een basis van betonen maar stalen muren.

Benieuwd wat K-tainer voor je kan betekenen? Bezoek dan onze container modificatie pagina of bekijk onze “Zo bouw je een eigen zeecontainer huis”-pagina hier! Of klik op onderstaande button om contact met ons op te nemen:

Contact