Aangepaste container K-tainer bij Afrika Eco Race rally in Dakar

20-09-2017

In Januari 2018 staat het Van Velsen Rally Sport Team met haar rallytruck 'Blauwe Schatje' aan de start van de Afrika Eco Race, om in 13 loodzware etappes de weg te vinden van Monaco, via Marokko en Mauritanië naar Dakar, de hoofdstad van Senegal. Vorig jaar was K-tainer erbij toen het Van Velsen Rally Sport Team deelnam aan de officiële "Le Dakar Race". Ook dit jaar K-tainer weer van de partij, en niet slechts als sponsor.

De afgelopen vier races heeft het team service ingekocht, maar het team wilde graag de volgende stap zetten op het gebied van uitstraling en efficiëntie. K-tainer is sinds de oprichting van het van Velsen Rallysport team betrokken geweest bij het team, en we zijn erg trots om betrokken te blijven bij zo'n ultieme krachtproef voor mens en machine.

 

Samen met Lamboo carrosseriebouw is een container speciaal aangepast en op het chassis geplaatst, om een bak te maken die precies past bij de wensen van het team. De service truck zal worden gebruikt voor het herbergen van alle spullen zoals onderdelen, gereedschap, en bivakspullen, maar ook als soort van keukentje en zitgedeelte voor bijvoorbeeld rijders of relaties.

 

Op 31 december staat de van Velsen truck bij de showstart in Monaco, vandaar varen alle deelnemers inclusief materiaal naar Marokko voor start van de eerste etappe op 2 januari. De prijsuitreiking is op 14 januari. Via RTL7 kunt u de race dagelijks volgen.