Containers naar St. Maarten na orkaan Irma

21-09-2017

Het zal niemand ontgaan zijn dat St. Maarten getroffen is door orkaan Irma, en veel verschillende hulpinitiatieven zijn in gang gezet om de noodlijdende bewoners te ondersteunen. Zeecontainers zijn zeer flexibel en duurzaam, en daarom uitermate geschikt voor zowel vervoer van goederen naar het eiland als het bieden van al dan niet tijdelijk onderdak.

St. Maarten telt ongeveer 75.000 inwoners, ongeveer de helft Frans, en de andere helft is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Zo'n 80% van de inkomsten van het eiland komt van toerisme. In december begint het seizoen al, dus de klok om de infrastructuur te herstellen tikt. Volgens bronnen is meer dan 90% van de bebouwing op het eiland beschadigd, ongeveer een derde is zelfs helemaal weggevaagd.

 

K-tainer is betrokken bij enkele hulpinitiatieven. Zo heeft een bedrijf met vestiging op St. Maarten ons benaderd om accommodatie containers te leveren, zodat deze tijdelijk als kantoorruimte zullen dienen. Deze twee accommodatie containers zijn reeds verscheept naar St. Maarten. Een ander initiatief is om een 20ft K-tainer container te gebruiken om ingezamelde hulpgoederen te vervoeren naar het eiland.

 

Vanuit de K-tainer medewerkers zelf is ondertussen ook een initiatief gestart om spullen in te zamelen om zo bij te dragen aan dit bewonderenswaardige idee.