De container in al zijn vormen en glorie

22-02-2017

Containers worden sinds ongeveer 1830 gebruikt om makkelijk veel goederen te vervoeren, in plaats van los de goederen aan boord laden. De containers van toen waren vooral van hout, en lang niet altijd geschikt om op elkaar gestapeld te worden. De stapelbare container zoals we die tegenwoordig kennen verscheen voor het eerst rond de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig zijn containers per spoor, weg, of water makkelijk te vervoeren en wereldwijd verkrijgbaar.

In recente jaren is de container doorontwikkeld om aan steeds meer verschillende soorten specifieke eisen te voldoen, maar de mogelijkheden voor containers liggen allang niet meer alleen bij vervoer of opslag. Steeds meer mensen komen erachter dat al dan niet gebruikte containers voor de meest uiteenlopende doeleinden te gebruiken zijn, en vaak een eco-vriendelijk en kosteneffectief alternatief kunnen bieden. Onze eigen ervaring spreekt hier ook mee – K-TAINER heeft onder andere al meegewerkt aan een container huis, een bar, een restaurant en een bibliotheekbus. Maar dat zijn niet de enige mogelijkheden om een container een tweede leven te geven!

Containers zijn bijvoorbeeld uitstekend te gebruiken als basis voor een zwembad. Met een beetje handigheid is een container in een mum van tijd om te zetten in een verplaatsbare plek om zomers een paar baantjes te trekken en uzelf af te koelen, en het is nog relatief goedkoop ook. Mocht u op vakantie willen dan is een container ook om te toveren in een camper, waar u comfortabel kunt verblijven zonder veel geld aan een duur merk uit te geven. Het aantal vakantieparken dat gebruik maakt van containers om waar nodig vakantiehuizen aan te bieden stijgt jaarlijks.

Winkels, huizen, kantoren en zelfs hotels zijn allang geen nieuw territorium meer voor de container, en zo ook niet voor K-TAINER. Mocht u een idee of vraag hebben, hoe gek dan ook, schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Wij staan graag voor u klaar.