K-TAINER in de Dakar Rally

04-09-2015

De jaarlijkse Dakar Rally staat al sinds 1987 bekend als een van de zwaarste races ter wereld. Deze ultieme uitputtingsslag voor mens en machine kende in de 2015 editie meer dan 660 deelnemers in meer dan 400 voertuigen, waaronder trucks, auto's, motorfietsen en quads.

De Dakar Rally staat voor vastberadenheid, vakkundigheid, en doorzettingsvermogen - vandaar dat K-TAINER in 2016 van de partij zal zijn als sponsor ter ondersteuning van de

'Van Velsen Rally Sport' truck.

 

Hoewel de race Dakar Rally heet, naar de Senegalese hoofdstad en voormalig eindpunt Dakar, wordt de race sinds 2009 in Zuid-Amerika gehouden. De Dakar Rally is ook geen traditionele rally, zo worden er geen aangepaste voertuigen gebruikt zoals bij een rally, maar voertuigen die speciaal voor off-road zijn gebouwd. Het terrein waarop word geracet is veel zwaarder dan een traditionele rally, en de verschillende stages variëren van korte afstanden tot wel 800-900 kilometer per dag. Het zware terrein en de grote afstanden vergen het uiterste van de machtige voertuigen en hun bestuurders.

 

K-TAINER is trots verbonden te zijn aan zo'n epische race, en heeft het vertrouwen dat het 'van Velsen Rally Sport' team deze race tot een goed einde en misschien ook een mooi resultaat kan brengen.

 

Meer informatie: VanVelsenRallySport.nl