Parijs – Dakar Rally Editie 2017

23-12-2016

Nog even een korte update: Zoals wij in eerdere nieuwsbrief items al hebben vermeld is K-tainer een van de trotse sponsors van het 'Van Velsen Rally Sport Team'. Onderstaand een laatste update van het 'Van Velsen Rally Sport Team' met informatie voordat de rally definitief van start gaat op 2 Januari 2017. K-tainer wenst alle teams een goede reis, een sportieve en succesvolle rally en een terugkomst in goede gezondheid toe.

Dinsdag 27 december zullen Bas, Jan, Rachel en Aad in de middag op het vliegtuig stappen om van Brussel via Madrid naar Buenos Aires te vliegen. Daar komen zij dan woensdag 28 december aan en vandaar uit gaan ze met een bus naar de haven (ongeveer 1 uurtje rijden) om de truck op te halen om vervolgens richting Paraguay (ongeveer 1250km) te rijden. In Asunción zullen Jos, Arie en Charl zich toe.

Op 2 januari zal dan eindelijk de start zijn van een nieuw en zwaar avontuur.

 


De organisatie onthulde op 23 november in Parijs de route en verdere details over de wedstrijd. "Dit wordt de zwaarste Dakar in vele jaren, en zeker op Zuid-Amerikaanse bodem", hield wedstrijdleider Marc Coma zijn gehoor voor. De 316 motoren, quads, auto's en trucks die op 2 januari aan de start staan, krijgen in twaalf etappes 9000 kilometer voor de kiezen, waarvan meer dan 4000 tegen de klok. De editie 2017 start in Paraguay - het 29ste land in de geschiedenis van de Dakar - en gaat via de Boliviaanse hoofdstad La Paz naar Buenos Aires. In de hoofdstad van Argentinië is op 14 januari de finish. "Het wordt een reis vol contrasten", sprak Dakar-directeur Etienne Lavigne. "De deelnemers vertrekken uit Asunción in een tropisch klimaat, bij temperaturen van rond de 40 graden Celsius. Maar een paar dagen later krijgen ze te maken met temperaturen van rond het vriespunt, op de hoogvlaktes van Bolivia. Contrast is er ook in de hoogte: we gaan van zeeniveau naar bijna 5000 meter hoogte, en we blijven bijna een week op meer dan 3000 meter hoogte. De Dakar van 2017 is vierdimensionaal.

Er staan compleet nieuwe routes op het programma, met zand en duinen, die voor iedereen een verrassing zullen zijn. Het hoogtepunt wordt de Super Belén, drie dagen voor de finish, met 400 kilometer off-piste. Zonder twijfel de koninginnenrit van deze Dakar."