Stroomstoring

08-04-2015

De datum 27 maart stond al als nationale rampdag in de geschiedenis sinds het jaar 1709, toen de Merwede de dijk bij Hardinxveld doorbrak en vrijwel de gehele Alblasserwaard onder water zette. In 2015 was er op dezelfde datum voor veel mensen een ramp van vergelijkbare proporties...

Een grote stroomstoring die zich vooral richtte op Noord-Holland, maar die ook delen van de Rotterdamse haven aandeed. De oorzaak van de grootste stroomstoring sinds jaren lag bij een kortsluiting in een stroomstation van Tennet in Diemen. Terwijl duizenden jongelui in paniek probeerden te verbinden met hun Wifi netwerk, moest ook het bedrijfsleven zich zien te redden.

 

Terwijl Twitter ontplofte onder de verzamelnaam #stroomstoring kwam de gemeente Amsterdam met het advies het gezonde verstand te gebruiken. Dit leidde niet tot veel telefoontjes naar het storingsnummer van Netbeheer, aangezien deze onbereikbaar was vanwege de... jawel, storing. Ook de NPO en staatsrampenzender NOS waren onbereikbaar voor commentaar. Rond 11 uur was het ergste alweer voorbij en was ook Schiphol weer in de lucht.