Team presentatie Dakar Rally 2016

04-12-2015

In de vorige nieuwsbrief van K-TAINER was er al aandacht voor de Dakar Rally, en in het specifiek de door K-TAINER gesponsorde'van Velsen Rally Sport' truck. Op vrijdag 6 november was de officiële presentatie van het team dat gaat strijden in de Dakar Rally 2016.De presentatie betekende een officiële kennismaking van coureurs en monteurs met sponsors en pers op het terrein van A. van Velsen Transport B.V. in Stompwijk.

Met hulp van sponsors zoals K-TAINER zijn de voorbereidingen voor deelname aan deze zware rally ondertussen in volle gang. Zo is de samenstelling van het team compleet en nam het team in oktober deel aan de Oilibya Rally in Marokko. Deze vijfdaagse rally door zandduinen wordt gezien als een goede opwarmer voor de Dakar Rally, en werd met een succesvolle veertiende plaats afgesloten. Dit was de eerste echte rit van het team met de truck, en zowel het resultaat als de teamprestatie leidde tot grote tevredenheid bij coureur en initiator Aad van Velsen.

 

De truck zelf - bijgenaamd ‘ons Blauwe Schatje’ - is een GINAF rallytruck met enige beroemdheid. De truck is speciaal gebouwd voor de Dakar Rally en haalde in 2010 als deel van het ‘GINAF Rally Power team’ nog het podium, destijds met Marcel van Vliet achter het stuur. Sinds die tijd is de truck nog verbeterd en gemodificeerd door zowel het ‘Mammoet Rally team’ als het ‘van Velsen Rally Sport team’.Het team heeft er vertrouwen in de eindstreep te behalen, iets wat op zichzelf al een hele prestatie zou zijn gezien het grote aantal uitvallers ieder jaar.

 

Op 2 januari 2016 is het zover en gaat de Dakar 2016 van start met een grote Nederlandse inbreng: maar liefst 14,4 procent van alle deelnemers heeft de Nederlandse identiteit.