Up-cycling: containerdeuren als decoratie!

22-02-2017

Containers zijn zeer veelzijdig, en daarom kunt u ze waarschijnlijk makkelijk in verschillende omstandigheden voor u zien, zoals in de regen op een boot, of op een op volle vaart voorbij razende trein. Waar u waarschijnlijk niet zo snel een container zou zien is in een kantoor, en toch is de voorkant van een K-TAINER container sinds kort bij EKB Container Logistik in Bergambacht te vinden!

Containers zijn gebouwd om alle weersomstandigheden te weerstaan, en worden daarom voor allerlei zware taken gebruikt: opslag en vervoer voorop. Vanwege deze robuustheid zijn containers zeer geschikt voor up-cycling. Maar zelfs de meest onconventionele gebruiken maken meestal gebruik van de kracht van de container, zoals bijvoorbeeld gebruik als frame voor een woning of - zoals elders in deze nieuwsbrief te lezen is - een bar. Echter, niet ieder gebruik van een container gaat uit van de kracht: sommige maken gebruik van het karakteristieke uiterlijk.

De container is een van de meest herkenbare vormen van logistiek in de wereld, en wordt daarom soms ook vanwege zijn esthetische of symbolische waarde gebruikt. Voor het hoofdkwartier van K-TAINER staat bijvoorbeeld een kunstwerk gemaakt van een container. Tegenwoordig is een deel van een container dus ook in de Nederlandse vestiging van EKB Container Logistik te vinden. Wij wensen de dames en heren van de vestiging in Bergambacht veel plezier met hun nieuwe, sfeervolle ornament!