Van K-TAINER tot Bibliotheekbus

04-09-2015

Containers zoals wij die kennen worden sinds ongeveer 1930 gebruikt om goederen in te vervoeren. Tegenwoordig zijn er veel verschillende varianten, en worden containers wereldwijd gebruikt om goederen te vervoeren per spoor, zee, weg, of lucht.

Maar lang niet alle containers worden gebruikt om goederen in te vervoeren. Zo heeft u vast wel gehoord van containers die gebruikt worden als (onderdeel van) een huis, of werkruimte. Dat een container dienst doet als panoramaruimte is dus niet zulk bijzonder nieuws, maar dat deze zich bovenop een rijdende bibliotheek bevind maakt dit project wel erg bijzonder!

 

In Amsterdam is sinds kort namelijk een ander huis gevonden voor een voormalige K-TAINER container. Na jarenlang trouw goederen te hebben getransporteerd heeft deze container nu werk gevonden als panoramadeck van een rijdende bibliotheek! De container is uitgerust met een collectie uiterst comfortabele kussens, grote ronde ramen, en om het helemaal af te maken een sterrenhemel. Dit om een heerlijke relaxplek te creëren waar in alle rust een boek kan worden gelezen.

 

De container heeft een glazen vloer zodat naar de bibliotheek eronder kan worden geloerd, bijvoorbeeld naar een volgend deel.