Van Velsen Rally Sport finisht in Dakar!

29-01-2018

Zondag 14 januari was een speciale dag voor het Van Velsen Rally Sport team. Op deze dag ging voor teameigenaar Aad van Velsen een ware droom in vervulling: de finishlijn van de Africa Eco Race in Dakar werd gepasseerd! De laatste etappe was relatief klein, bestaande "slechts" uit 22 kilometer rond Lac Rose in Senegal – een meer met rozig gekleurd water 25 kilometer verwijderd van Dakar.

Hun finish betekende het einde van een epische en keiharde twee weken durende race, die het Rally Sport team meer dan zesduizend kilometer over zand, rotsen, en vele duinen leidde. De laatste etappe vond plaats op diezelfde locatie waar vroeger de oude Dakar Rally finishte, een legendarisch strand voor Dakar-fans. Om uitgerekend hier de finish lijn te halen, met hun zelfgebouwde truck, was een droom voor Aad van Velsen en zijn trouwe bemanning.

 

Deze race betekende ook het officiële debuut van Brutus – de enorme service truck waar een K-tainer container onderdeel van is. Deze speciaal gebouwde slimme truck bewees gelijk op de eerste dag zijn grote waarde, toen hij na een reis van meer dan zeshonderd kilometer in elf uur binnen tien minuten een operationeel kamp had opgebouwd.


Bij K-tainer hebben we het avontuur van het Rally Sport team met veel interesse gevolgd, en we zijn immens trots om het Van Velsen Rally Sport team te hebben kunnen helpen met het waarmaken van hun droom om op de stranden van Lac Rose de finish te halen. Meer informatie over de race en hoe de crew het heeft beleefd is te vinden op http://vanvelsenrallysport.nl.