Wat is Lean and Green

Lean and Green is het stimuleringsprogramma van Connekt voor bedrijven om hun logistieke- en mobiliteitsproces duurzamer te maken door concreet met CO2-reductie aan de slag te gaan. Wij helpen bedrijven bij het behalen van de Lean and Green Award.

Lean and green award

Logistieke activiteiten zorgen voor CO2-emissies. Door kritisch te kijken naar het energie- en brandstofverbruik en passende maatregelen te nemen, kan de CO2-uitstoot aanzienlijk worden verminderd. Dit draagt niet alleen bij aan de vermindering van het broeikaseffect, maar zorgt vaak ook voor kostenbesparingen. Met een Lean and Green Award laten organisaties zien dat zij actief bezig zijn met CO2-reductie.

Er zijn verschillende Lean & Green sterren te behalen. Hieronder weergegeven de betekenis van onze eerste Lean & Green Star:

  • Minimaal 20% besparing op de relatieve CO2-uitstoot binnen 5 jaar.
  • Efficiënte bedrijfsvoering.
  • Brandstof besparende maatregelen.

Hierbovenop beschikken al onze containers over een geldige CSC-datum, zijn wind- en waterdicht, getest tot 30 ton en geschikt om goederen in te vervoeren. 

In het verleden waren de meeste van deze mogelijkheden gecentreerd rond Rotterdam en Antwerpen. Tegenwoordig biedt K-tainer vanuit veel meer locaties One-Way Transport aan, bijvoorbeeld uit het Verenigd Koningkrijk, Spanje, Portugal, Noorwegen, en nog vele andere locaties. De volledige lijst is op aanvraag beschikbaar.

Eisen Lean & Green award

De minimale eis voor de 1e Lean & Green Ster is dat je 50% van je uitgaande logistiek vanaf je Nederlandse locatie(s) en eventuele warehouseactiviteiten binnen Nederland meeneemt in je aanvraag. Deze activiteiten vormen de basis voor je CO2-besparing in de komende jaren. 

Neem contact op       Bel mij terug