K-tainer logo

Container Modificatie

Container Modificatie

Of het nu om het compleet ombouwen/modificeren van uw container naar bijvoorbeeld een kantoor, werkplaats of paardenstal gaat, of om het aanbrengen van een loop deur of het spuiten en/of aanbrengen van jouw logo op de container de mogelijkheden zijn eindeloos. Steeds meer mensen komen erachter dat al dan niet gebruikte containers voor de meest uiteenlopende doeleinden te gebruiken zijn. En onbewust kom je die toepassingen zelf ook al vaker tegen dan je denkt, de meest logische natuurlijk als opslag maar denk ook eens aan festivals of werkruimtes.

Gecertificeerd na modificatie

Zowel in de werkplaats als op kantoor wordt er gebruik gemaakt van moderne hulpmiddelen hierdoor kan er een goed ontwerp gemaakt worden wat ook gecertificeerd kan worden. Door de verschillende tools blijft de sterkte en kwaliteit behouden. De tools die wij gebruiken bestaan uit:

  • 3D tekensystemen
  • Sterkte analyses
  • Renderingen
  • Best practices voor modificatie (bijvoorbeeld vanuit eisen voor certificatie)

Hiermee kunnen we elk gewenst ontwerp voor u vooraf uitwerken, berekenen en renderen.

Wanneer de container nog gebruikt dient te worden voor het internationale transport zijn de opties qua aanpassingen kleiner, de veiligheid van de goederen en de transporteur moeten ook gegarandeerd kunnen worden. Na de modificatie heeft de container in dat geval weer een CSC of ISO-certificering nodig. Voor permanente toepassingen buiten het internationale transport is dit niet vereist.

Enkele voorbeelden van container modificatie

Whiskey-Bier Tank

Tankcontainer

Het selecteren van een nieuwe tankcontainer is gemakkelijk, maar een juist afgesteld sproeibollensysteem vergt specialisme. Dit soort specialisme heeft K-tainer in huis. Het systeem werd op een bierviltje getekend, n.l. Eén sproeibol type Magnum, voor in de tank die gekoppeld is aan een DN40 leiding en één sproeibol type Midget, achter in de tank die gekoppeld is aan een DN25 leiding.

Lees Meer

Bibliotheekbus

Van K-Tainer tot bibliotheek

Lang niet alle containers worden gebruikt om goederen in te vervoeren. Zo heb je vast wel gehoord van containers die gebruikt worden als (onderdeel van) een huis, of werkruimte. Dat een container dienst doet als panoramaruimte is dus niet heel bijzonder, maar dat deze zich bovenop een rijdende bibliotheek bevindt maakt dit project wel erg bijzonder!

Lees Meer

Containerhuis

Om in te wonen

Bij K-TAINER hebben we natuurlijk ervaring met dit soort projecten, zo is al eerder een van onze containers veranderd in een rijdende bibliotheek! Een huis is echter weer heel iets anders. Als onze containers eenmaal omgebouwd zijn zullen ze één groot, modern, energiezuinig, en groen huis vormen op een prachtige locatie ergens in Europa.

Lees Meer

Container bar

Te huur & te koop

Deze K-TAINER evenementencontainer bieden wij voor verhuur aan, maar voor wie niet wil huren biedt K-TAINER ook andere oplossingen aan. Zo werden wij benaderd door een organisatie die op zoek was naar een op maat gemaakte container om te kopen, en niet huren. Ook deze klant konden wij helpen en de eigen speciaal gemodificeerde container is inmiddels in gebruik genomen!

Lees Meer

Fietshok

Voor uw bedrijf

Ook kunnen containers gebruikt worden in plaats van een hok of schuur, zo zijn er containers aangepast om dienst te doen als verschillende buitenlocaties voor bij het kantoor zoals een fietsenhok.

Lees Meer

Werkplaats

Op elke locatie

Deze containers worden omgebouwd zodat je op elke locatie jouw werk binnen (en dus droog) kunt uitvoeren. De container kan voorzien worden van aparte deuren, ramen, werkbanken, kasten, elektriciteit en licht. Kortom geschikt voor elke job.

Lees Meer

Container op maat

Wij kunnen alle containers naar uw wensen aanpassen, het maakt niet uit of we beginnen met een standaard 20ft container, een Reefer container of bijvoorbeeld een tankcontainer. Deze kunnen allemaal aangepast worden naar aanleiding van uw wensen, hiermee gaat het ervaren team aan de slag. Eerst wordt er een ontwerp gemaakt, waarna uw goedkeuring volgt en deze gebouwd kan worden. Zo heeft u een container special voor u op maat gemaakt. Ook wanneer dit gaat om afmetingen die niet standaard zijn kan dit zo aangepast worden.

 

Bent u enthousiast geworden over de mogelijkheden van containermodificatie?

Neem dan nu contact op!